EL BLOC DEL CENTENARI D'ENRIC VALOR

25 Agost, 2011

LA SETMANA DEL CENTENARI ENRIC VALOR

Filed under: Sin categoría — José A. Moreno @ 14:26

Castalla fa mesos que celebra el centenari del naixement d’Enric Valor, el seu escriptor més il·lustre, amb diferents actes lúdics i culturals. Aquesta setmana s’ha iniciat amb la commemoració del naixement d’Enric Valor, nascut un 22 d’agost de 1911. Per no oblidar tan assenyalada data, el Centre Cultural Castellut va organitzar una marxa a l’Alt de Guisop, prop de Planises (tan conegut pel nostre escriptor), per tal de veure la eixida del sol en homenatge al seu naixement. Prop de cinquanta persones van eixir, a les sis de la matinada, des de la Creu en cotxe fins al Portell i després a peu fins a l’Alt. Van fer-se lectures de passatges d’Enric Valor i van brindar en el seu honor. Hi havia gent de procedència molt diversa: Petrer, Alacant, Oliva, Onil i, per suposat Castalla. La jornada va ser tan extraordinària que es va quedar en repetir l’experiència els pròxims anys, sempre recordant a Valor.

El pròxim homenatge al rondallista valencià serà el 26 d’agost i vindrà en forma de concert. L’esdevemient, que començarà a les 22 hores a la plaça de l’Ajuntament, comptarà amb la participació del grup de teatre i música Vol de Núvol i de la formació local Pellikana

“La formació local Pellikana presentarà el seu nou disc “Titelles”. Pellikana és un clar representant de la nova fornada d’artistes que, malgrat la seua joventut, han forjat una forta experiència dalt dels escenaris de l’escena valenciana gràcies a la seua qualitat i bon fer. L’embrió de la banda es forma el 2005 a la població de Castalla, i a poc a poc van ampliant el seu ventall instrumental fins arribar als 9 membres. Amb “Titelles”, el seu nou disc de recent eixida enregistrat als estudis Mésdemil, Pellikana busca la seua consolidació com a banda de fusió i música vitamínica. D’altra banda, Vol de Núvol és una formació de música i teatre amb membres de Rapsodes, que adapta els textos de les rondalles més conegudes d’Enric Valor a ritmes de rap, soul i funk. Amb aquests ingredients es cuina un espectacle al més pur estil Broadway per reinterpretar Valor i acostar-lo a nous gèneres i públics amb un esperit modern, lliure i entretingut. Amb aquest concert, Castalla, la localitat natal d’Enric Valor, continua els actes d’homenatge a l’escriptor, gramàtic i rondallista”.(Més de mil, notícies).

Mentre la seua ciutat natal, amb la participació del seu M.I. Ajuntament, el Centre Cultural Castellut i Escola Valenciana, han recordat aquesta setmana el centenari del seu naixement, el govern del País Valencià ha deixat passar tan important data per a homenatjar al principal referent de la nostra llengua, dins i fora del país. Per no parlar del que hauria de ser el principal mitjà de difusió de la llengua (la Ràdio Televisió Valenciana) que també li ha oblidat en aquesta setmana i en tot l’any. Llegir més en EL PAIS.

 

 

Anuncis

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: