EL BLOC DEL CENTENARI D'ENRIC VALOR

8 Abril, 2011

ENRIC VALOR RONDALLAIRE: CONFERÈNCIES.

Filed under: Sin categoría — José A. Moreno @ 17:50

El dissabte 9 d’abril des de les 18.30 se celebrarà un cicle de Conferències entorn de l’activitat rondallística d’Enric Valor.
La trobada tindrà lloc en el Saló d’Actes “Enric Valor” de l’IES de Castalla.

La categoria intel·lectual dels ponents i els temes de gran interés per conèixer l’obra i l’entorn d’Enric Valor converteix la jornada d’aquest dissabte en una de les principals activitats del Centenari.
La primera conferència versarà sobre el projecte literari de les rondalles d’Enric Valor més enllà de la etnopoètica a càrrec de Joan Borja. La segona tratarà sobre els paisatges a les rondalles d’Enric Valor per part de Vicent Brotons. Per la seua part Jaume Albero dissertarà sobre la psicologia social en les rondalles d’Enric Valor.

  • Joan Borja i Sanz és professor de la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant, és autor o coautor d’una vintena de llibres i de més d’un centenar d’articles d’investigació o de divulgació. Entre aquestes publicacions destaquen títols com El llenguatge de les ciències de la salut; Comunicar la ciència; Els aforismes de Joan Fuster; Migjorn; Idees; Literatura autobiogràfica. Història, memòria i construcció del subjecte; Meleagre; Diccionari de la literatura valenciana (1968-2000), La utopia de la ciència o Llegendes del sud. Treballa en quatre línies principals d’investigació: l’ensenyament de llengües, l’anàlisi del discurs, la literatura popular i la literatura catalana contemporània.
  • Vicent Brotons i Rico és professor de llengua i didàctica de la llengua a la Facultat d’Educació de la Univ. d’Alacant. La seua activitat investigadora s’ha dirigit cap a la variació lingüística generacional i ensenyament en valencià. A més de l’estudi i recerca de la cultura i la literatura contemporànies. És autor de gran nombre de llibres i articles sobre lingüística, diccionaris i investigació. Va ser  assessor Pedagògic de l’Editorial Marfil i és membre fundacional de l’Institut Europeu de Programes d’Immersió. A aconseguit el premi “Ramon Muntaner” de 1987 d’assaig sobre tema nacionalista (Revista Saó). València.
  • Jaume Albero i Poveda és doctor en filologia catalana i filologia anglesa. La seua principal línia d’investigació és la literatura popular. En aquest camp ha publicat diversos llibres sobre els contes folklòrics i un sobre les novel·les de J.R.R. Tolkien, amb els quals ha guanyat diversos premis d’assaig. Igualment, ha realitzat un estudi sobre la novel·la gòtica anglesa. En l’actualitat treballa com a professor a la Universitat de Valladolid i prepara un estudi sobre la novel·la policial.
Anuncis

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: