EL BLOC DEL CENTENARI D'ENRIC VALOR

24 Novembre, 2010

L’ANY D’ENRIC VALOR INICIA EL SEU CAMÍ

Filed under: Sin categoría — José A. Moreno @ 19:55

Les activitats commemoratives del Centenari del Naixement de EnricValor (2011) han iniciat la seua marxa en 2010 coincidint amb el també X aniversari de la seua mort en 2010.

La presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ascensió Figueres, i el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, han inaugurat esta vesprada (23 de novembre) en la sala Thesaurus del Centre Cultural la Nau l’exposició “Enric Valor, el valor de les paraules”, amb la qual s’nicia el programa d’actes dedicats a l’autor de Castalla, elegit Escriptor de l’Any 2010 per la institució normativa del valencià.

L’exposició, segons la comissària Verònica Cantó, ressalta cinc aspectes en la vida creativa de l’escriptor de Castalla: el personal, el rondallístic, el novel·lístic, el lingüístic i el dedicat als reconeixements que va rebre fins a la seua mort. Valor va aglutinar en la seua persona el conreu de camps fonamentals per a la recuperació de la llengua i la cultura, a més de la seua tasca com a periodista en diverses publicacions: El Tio Cuc, El Luchador, El camí o Gorg, etc.

“Enric Valor, el valor de les paraules” es podrà visitar a València fins al 23 de gener. Després, l’exposició es traslladarà a l’Aula de Cultura de la Caixa del Mediterrani d’Alacant, on quedarà oberta al públic des del 28 de gener fins al 27 de març. Al mateix temps, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha previst una exposició itinerant en format transportable dirigida a centres culturals, biblioteques i centres educatius que ho sol·liciten.

A Castalla arribarà el dia 18 de març i es podrà visitar fins al dia 25 de març.

La notícia ha tingut un ampli eco en els diaris regionals i nacionals, mostra de la categoria intel·lectual de qui és el castellut més universal.

LEVANTE-EMV

EUROPA PRESS

EL PAIS

ABC

LAS PROVINCIAS

GALERIA DE FOTOS DE L’EXPOSICIÓ

Per la nostra part, la Comissió de l’Institut per a la Celebració del Centenari d’Enric Valor ha portat a cap avui una nova reunió on s’han començat a tancar les activitats a celebrar.

A falta de concretar calendaris podem avançar que es desenvoluparà un cicle de Conferències, una Mostra de Teatre, varis Contacontes, Exposicions com l’esmentada i altres també al Centre, un Cicle de Cinema en Valencià i altres activitats com una lectura col·lectiva, la instal·lació de plaques commemoratives, rutes literàries, la publicació d’un número especial de la Revista Clarió del centre, etc. Tot això serà pròximament anunciat en aquest bloc i la resta de mitjans de comunicació.

Anuncis

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: